Wat een lang weekend :) - Reisverslag uit La Lima, Honduras van Caroline Coenen - WaarBenJij.nu Wat een lang weekend :) - Reisverslag uit La Lima, Honduras van Caroline Coenen - WaarBenJij.nu

Wat een lang weekend :)

Door: Caroline

Blijf op de hoogte en volg Caroline

23 December 2008 | Honduras, La Lima

Hejheej
hier ben ik alweer met een nieuw verhaal en deze keer veel sneller als anders :)
Ondertussen zit ik in het andere gastgezin van die vriendin van mij in Tocoa voor een maand en tis hier echt al heel leuk geweest. Ik zit hier nog maar van gistereavond en meteen al heel haar familie ontmoet en verschillende indrukken en kennismakingen en echt helemaal anders dan mijn gezin en leefsituatie :)

Dus, ze wonen hier in een echt typisch klein hondurees huisje en ze zijn ook veel armer, maar wel eel vriendelijk. Ze hebben een gezellig terasje en een binnenkoertje gedeeld met andere huizen waar we dan onze was op de pila doen(soort steen om op te schrobben waarnaast ne waterput om af te spolen, later foto/filmpje) Ze heeft hier een heel dikke gastzus van 22 waarmee we op de kamer slapen:D en 2 gastbroeren waarvan ene 18 jaar die een eigen reggaetion groepje heeft en die al een kindje heeft van anderhalfjaar oud en bovendien nog eens veel verschillende liefkes. De jonges hier in Tocoa lijken echt op van die gabberkes, haha, maar hier vinden ze die dus knap en zijn van die typische machos. En dus als ik gistere nogmaar een halfuurtje in Tocoa was vroeg die al meteen of ik een rit op zijne motor/scooter wou en heb ik zo kleine rondleiding gekrege van het stadje en hij zou dan tegelijk ook stoefen om met een blonde chick op zijn motor te zitten, hahaha :) Echt bijna iedereen rijd hier met zon scooterke, zo grappig :D Ohja en de supermarkt noemt toevallig Supermercado Johnny! Daar gaan we straks ons inkopen doen.Vandaag hebben we wat meegemaakt. Blijkbaar is de traditie hier om een varken vers te slachten als kerstmaaltijd en dus hebben we vanmorgend alle stappen gezien. Van levend tot op het bord. In het begin vond ik het wel vies met dat gejank en al dat bloed, maar nu hebbn we dat uiteindelijk is een keer meegemaakt he. Het hoort bij deze cultuur he :)

Ahja we waren dus vorige week donderdag,vrijdag en zatrdag in La Ceiba en twas echt supr tof! We gaan zeker nog eens truggaan naar dat appertementje van de hondurese vriendinnen :) Kheb veel nieuwe mensen leren kennen en tfeesje was goe en met de typische reggaetton muziek natuurlijk. Je zou er van verschieten hoe close ze hier dansen. Kdenk als je zo in belgië zou dansen dat ze je wel heel anders gaan bezien :D. En ook ist verplicht om sensueel met een jongen te dansen, haha. De dag na het feesje hebben we wat geslapen op het strand in het zonnetje en twas er echt zo mooi. Enkele uren later hebben we dan de bus naar San Pedro genomen voor de verjaardag van Emilie. Daar zijn we samen naar de disco geweest en wat een feesje. We werden getrakteerd en het was mijn gewoonte nietmeer om zo op zen belgisch uit te gaan dus het was een grappige gekke avond. De zondag hebben we samen een echt belgisch dagje gehouden. Een smoske gaan eten(mijn eerste hier in honduras), een koffietje gaan drinken, samen koken; macaroni met hesp en kaas in de oven en een appeltaart gemaakt en als slot nog een vrouwenfilmpje en massages.

Voila dit was het dan zo´n beetje en sorry als ik soms te veel details of onnodige dingen vertel :D Maar zo schrijf ik gewoon mijn blogverhale :D
Als je eens nood hebt aan ontspanning tijdes die exames en zin hebt om wat vanalles en nogwat te vertellen of eens goed te zagen hoe moeilijk het allemaal wel niet is, hou u niet in en hou me zeker op de hoogte :)

Nogmaaals zalig kerstfeest
zoen
caro
(voor geinteresseerde:mijn hondurese gsmnummr0050495762824)

• 24 December 2008 - 15:24

Kwikstaaaaaart:

indriiiiii,

ik ben echt nog steeds jaloers op je!
    ondertussen zit ik in de blok (echt super stom)... ik weet niet eens of het wel mijn richting is.. hier ligt ook al een briefje klaar voor jou.. maar tgraakt maar niet op de postbus :)
    sewwes moet ik kerstavond gaan vieren bij de ouders van wim... ben benieuw :) en morgen krijg ik kadootjes!!
    ik hoop dat je kerstmis daar heel leuk word en dat je je super goed gaat amuseren op nieuwjaar! hier op de scouts is het thema toerisme. ik heb er al veel zin in en ik zal aan je denken! oooh, ik heb ook een nieuw kleedje gekocht, een chinees, echt een leuk, ik zal het je wel tonen als je in belgie bent :) hihi!
    ik mis je echt wel hoor! op de scouts, als vriendin, gewoon als indriiii :) hihi
    maar ik zal je laten en tot de volgende keer! amuseer je daar nog!
    ik denk aan je :)
    dikke knuffels kwikstaart!

• 26 December 2008 - 15:18

Fiene:

Hej carolina
    Ik zit nu ook volop in den blok en tis allemaal ni simpel ze:) en ik heb een exame op mijne verjaardag! kei stom e!
    ik moet zo normaal ongeveer 8u per dag studeren volgens ons mama maar ask aan 5u geraak benk al kapot. Das echt gek da ge gewoon nen helen dag voor u boeke zit en zo moe wordt van niets te doen. Gelukkig kan ik tijdens mijn pauze u super leuke verhalen lezen. en ik vind da helemaal ni erg da ge zoveel details vertelt want dan kan ik mij volledig inleven in de sfeer ginder. Goh ask da lees ebk zoveel goesting om op een vliegtuig te springe en na ginder te kome. maar helaas ben ik ni rijk.
    Da zal wel gek zijn om zo ni de usual familiefeesten met veel kadoos en wijn en zatte nonkels in de ijskoude winter te hebben zeker.? Ik was overtlaatst een mailtje ant sturen naar iedereen die meefeest bij mij thuis met nieuwjaar en khad u e-mail adres dar al bena tussengezet. Ik ga u echt missen me nieuwjaar ze. Ik denk veel aan u en al u avonturen en ik kijk er echt naar uit da ge terug in belgië met mij kunt kome danse!!!
    geniet er nog van
    prettige feestdagen
    en ik hoop da al u wensen mogen uitkomen in 2009!!
    dikke kussen van fiene

• 31 December 2008 - 12:41

Bonibobo:

Sjoeke, een heerlijke nieuwjaar!

Caroline

Heej, ik zit voor een jaar in Honduras en ik verblijf in een gastgezin in het stadje La Lima vlakbij de grote stad San Pedro Sula. Wat ik hier doe is, de cultuur en de taal leren kennen door onder andere naar een colegio(middelbare school) te gaan, mee te helpen in medische brigades, engelse les te geven aan arme kindjes, rond te reizen en nog veel meer. Alles vind je terug in mijn reisverhalen en kan je bekijken op mijn fotos. Mensen, sta niet stil en reis! Verken de wereld want het leven is zoveel meer dan je eigen land en cultuur. Het geeft een zalig gevoel om eens in een totaal andere cultuur te leven en een andere taal te spreken. Dus pak je rugzak en GO ;)

Actief sinds 25 Juli 2008