Spannend...
Door: Caroline
Blijf op de hoogte en volg Caroline
12 Maart 2009 | Honduras, La Lima
hier zit ik dan nog steeds in het warme Honduras em heb ik weeral enkele zaken meegemaakt die je normaal in België niet zou meemaken :) Vorig weekend was ik een dagje naar zee gegaan om nog eens een vriendin van mij te bezoeken en wat mee te helpen in een project waar ze af en toe mee werkt. Dat noemt Comvida en is een organisatie/project waarin veel kindjes en vrijwilligers samenwerken rond unicef en de verbetering van de samenleving. Die kindjes probeerden dan zelf journalist te spelen en vragen te stellen aan belangrijke mensen van de gemeente, al dit was in het thema van unicef en allemaal erg interessant. Met heel de groep zijn we nog samen naar de municipalidad gegaan waar er een rondleiding gegeven werd ivm de historie van Puerto Cortes en zijn ontwikkeling. Daarna zijn Emilie en ik naa la playa getrokken omdat het echt een heet weertje was en nood hadden aan afkoeling! Daar hebbe nwe veel bijgebabbelt, pan de coco gesmuld en achteraf ontdekt dat we erg verbrand waren :D. Savonds zijn we met haar gastneef en nog vrienden van hem naar het centrum gegaan waar het een soort carnaval/markt was met verschillende optredentjes met reggeton en salsamuziek. Dat was erg gezellig en leek wat opde gentse feesten, maar dan op zen latino's en kleiner ook :) Dan hebben we daarwat salsa en punta gedanst en toegekeken hoe snel die hondurese hier wel niet met hun poep kunnen shaken!
Na dat straatfeest had ik toch nog wel veel honger en zijn we nog langs den Texaco(tankstation) gestopt om wat chipjes te kopen. Terwijl ik dan in de winkel zat, waten al derest in de auto te wachten en gebeurde er plots iets heel vreemds. Er kwamen 2 autos snel aangereden die recht voor de deur stopte en in een van de 2 autos zat mannen met een groot geweer die netvan plan waren om de winkel binnen te stormen. De eerste reactie van iedereen was paniek en zich verstoppen. Ik kroop algauw achter de kassa, maar dan besefte ik dat dat heel dom was en dus sloop ik door de winkel achter de rekken door, naar de achterdeur waar de andere zich waren gaan verstoppen. Toen ik daar zat stonden we met 4 in dat bergkot te hopen dat die mannen snel zouden weggaan en zeker niet de deur proberen komen op te doen want ik had echt de schrik van men leven. Die verkoopsters van de winkel waren al aant bidden en sommige van hun aant wenen waardoor ik niet wist wat mij overkwam. Manman, wat een helse situatie was me dat, tleek wel zoals in een film :)
Maar maak jullie niet ongerust want ik leef nog en weet nu dat ik nooit meer chipkes mag gaan kopen in een tankstation! :)
Honduras is en blijft een derdewereld land waar veiligheid nog een grote vraag is, maar misschien ooit op een dag opgelost wordt!
Nu zit ik thuis rustig in mijn stadje Lima en hier heb ik nog nooit iets gevaarlijks meegemaakt dus don't worry. Ik ken hier alles goed en weet waar en wanneer ik niet en wel kan komen. Voor de rest heb ik deze week nog veel leuke dingen geleerd bij de naailes en kan ik binne 2 lessen al eigen kleren ontwerpen,maken.
Met het gastgezin is alles cava, er is eventjes een spanning geweest vorige week waardoor ik op een gegeven moment wilde veranderen. Maar ik ga denk ik toch blijven in het gezin want het maakt veel dingen ook makkelijker. Ik kan gewoon niet verwachten dat die gastmoeder en zussen zo vriendelijk zullen zijn als die in België, dus laat ik het zo. Ik doe mijn best hier en ik voel me hier heelgoed. Ik kan mijn plan goed trekken en heb altijd wel mensen hier waar ik bij terecht kan dus dat vind ik leuk!
In het school gaat ook nog alles goed, en zijn we nog vorige week met de klasgenoten op uitstap naar san pedro gegaan wat erg leuk was. Inde pizza hut gaan eten en wijsgemaakt dat ik jarig was. Dit gaf als gevolg een heelgezang en gedans van de werknemers:D haha en dat staat oo jawel op video!
Ik moet zeggen de tijd gaat snel voorbij! Ik zit hier nu al 7 maand, en de komende weken zijn al goed gevuld! Vanaf maandag 2 weken met medische brigade in El Negrito Yoro, vervolgens een AFS weekend in Ceiba, dan Semana Santa(zoals paasvakantie) en dan nog maar 2 maand zeg. Jaja, het gaat vooruit..
Ik ga jullie eens laten en wat genieten vant goei weer!
Dikke zoenen
en voel jullie vrij om commentaar te geven ;)
muchos besos y amor!
12 Maart 2009 - 17:24
Magda:
Heej meisje.. leuk te lezen dat alles terug in orde in met jou.
Na al wat er in je verhaal staat... oef
Ik ben gisteren terug onder de handen van een je mama geweest en natuurlijk hebben we over jou gepraat. Ik heb dan beloofd je wat Belgisch nieuws te sturen.
Het is hier nog steeds vies nat weer, maar bij jou thuis staan de Primula-bloemekes al mooi de lente aan te kondigen. Laat ons hopen dat het zonnetje vlug komt... anders stuur je maar een beetje stralen door.Ik tel op school al een beetje af naar de vakantie.. maar jij waarschijnlijk ook? Hoe raar het zal zijn om je thuis-van-een-jaar achter te laten,het thuisfront zal ook gelukkig zijn dat de dochter terug in 't land is. Geniet nog van al het mooie van het verre Honduras
groetjes
Magda
12 Maart 2009 - 18:49
Farah:
amai amai, straf verhaal :). weet ge, mss begin ik ook wel me naailesse, had daar nog ni aangedacht en zag da in u vorig berichtje. hopelijk hebbe ze da hier :). geniet er nog van want tgaat idd heeeeeel snel! kuskus -
12 Maart 2009 - 20:07
Helene Uit Ghent:
Dag poppemieken!
Met een kopje thee en een speculaasje ben ik weer aan het genieten van jou verhalen en voel ik de jaloezie weer opborrelen, maar ik gun het je =)
Het leven in België gaat door; de fortis commissie geraakt niet opgelost, boonen maakt zich op voor milaan - san remo, in mechelen plaatsen ze een skywalker op de sintromboutstoren, op de scouts komen we nog elke zondag samen, en ik, ik leer en leef in het gentse.
Gisteren gingen we samen koken met de buren, daar ik er vorige keer niet bij kon zijn, was het nu eigenlijk de eerste keer, en wat ik dus nog niet wist, tzijn allemaal westvlamingen, achja een avondje lachen en alles 2 keer herhalen, en vooral lekker gegeten :)
Op de scouts hebben we vorig weekend kickertornooi gehad, kwik en ik hebben de verkleedprijs gewonnen :d we waren roodkapje en grootmoe uit sprookjesland. De echte winnaars waren bex en goenia, tarpan en goral hebben verloren :)
Af en toe komt het zonnetje der door, en dus heb ik besloten om het start to run programma te volgen,
voorlopig zit ik dag 4 en ik hou het nog vol :d
Werkelijk spannende momenten zoals daar, dat maak je hier zelden mee, wat ik mij afvroeg, hoe is het afgelopen ? zijn die binnen geweest met hun geweer? of gewoon doorgereden?
ben best benieuwd, tis inderdaad zoals in ne film :)
lieve meid, ik ga naar een afrikaanse bar, ook wat zuiderse sferen opsnuiven :)
tot bijna heel gauw, hihi
xx -
12 Maart 2009 - 21:22
Dorien:
Héé Caro!
Amai spannende verhalen! Ben echt blij dat het goed is afgelopen... Zal wel echt vies zijn geweest. Hier gaat alles goed. Zit op mijn stage nu, nacht aan het doen... plezant zenne :)
Hou het daar nog veilig é menneke
xxxx -
13 Maart 2009 - 17:50
Mama:
schatteke toch!!!
zie maar dat er u niks overkomt want nu ben ik ook niet meer gerust hoor
! ik wil u veilig en wel terugzien hé!!!
tot binnen 3 maanden -
14 Maart 2009 - 19:03
Argali:
net zoals bonobo vraag ik mij ook wel het vervolg af ... wat hebben die mannen daar nu uitgespookt??
gelukkig is alles in orde!! :-)
maar idd kei spannend!
iets om later aan de kleinkinderen te vertellen ;-)
nu laat ik je weer!
geniet er daar nog van! want je merkt het, het gaat verschrikkelijk snel!!
Xxx
Argaal -
16 Maart 2009 - 17:41
Farah:
merci voor u de reactie op mijn blogje :). kvond het leuk da gij ook toevallig net dees weekend zo een leuk wknd had! :).
heb ik u trouwes al verteld da het definitief is da ik volgend jaar aan de zee woon? wrs blijft het dus ook nr gent :) en wil nog aaaaltiijjd een gedeeld kot :)! heb nog wa zitte nadenke, ma kkom der uit ze.. voedings- en dieetkunde is wel een oplossing, ma ben toch ni 100%. kheb nog wa tijd he :). en kdenk da het al een maand gelede is da ik het u heb hore zegge,dus kging het nog eens vragen e .. nog steeds journalistiek? :).
dikke kus en ik mis uuu