3de week
Door: caroline
Blijf op de hoogte en volg Caroline
14 September 2008 | Honduras, La Lima
Ikzit hier nu al bijna drie weken en tlijkt al of ik hier al maanden zit :)
Vorige week ben ik een vriendin Emilie van afs belgica gaan bezoeken in Puerto Cortes(aan zee) en das echt mooi en gezellig. Twas wel een hete dag en kwas voor de eerste keer zo is alleen met de bus naar zover gegaan.Khad eerst wel wat bang omdat afs telken zei," die bussen zijn gevaarlijk en je moet goed opletten" maar ik vond juist het tegendeel. Zeer rustig en veilig en ik heb volledig men plan kunnen trekken :)
Er was ook een afs studente van italië bij die daar ook erges woont en dus moeste we wel int engels of spaans babbele want anders verstond die helemaal niets :) zij kon trouwes echt al zot goe spaans babbele en aan een goei tempo ook, maar mss komt da wel doordat ze italiaans praat. da lijkt zowat op elkaar e :) We zijn dan met ons drieën daar naar een coffee huis gegaan en lekkere cappuchino gedronken en erna naart strand gegaan, namelijk Coca Cola beach. Alles hier in Honduras hangt vol met pepsi en coca cola reclame! zelfs op de muur vant politiekantoor en op de stadsingangborden int super groot PEPSI. ni moeilijk dat er hier veel dikke mensen rondlopen :D
Voor de rest hebben we ook nog wat in de zee gestaan met ons blote voeten en wat onnozel gedaan. Twas fijn om met hen op stap te gaan.
Wanneer ik dan trugkeerde naar huis, wast al donker en was er plots niets elektriciteit in heel La Lima :D Twas wel even paniek onder de mensen int stad omdat het die avond zo voetbalmatch was tussen honduras-canada en jaja, voetbal is hier de passie van veelmensen! Uiteindelijk wast inorde en hadden we die match bij zo een vriend thuis gaan zien die een grote tv had en veel chips en popcorn :D Honduras had gewonnen met 3-1 en twas groot feest met bbq en bier joepiee :)
Nu over deze week..
Ik was voor de eerste keer naar een voetbalwedstrijd geweest in een groot stadion! Twas echt gigantisch, ale da vond ik toch e :P en Honduras moest tegen Jamaica spelen en ojawel, ze hadden gewonnen met wel 2-0! wat een feest in die tribunes, echt iedereen werd gek toen de eerste goal werd gemaakt, maar et was echt wel super tof. ook met heel het stadion enkele waves gedaan en da was echt lache :D kzag wel zo rood als een tomaat, want we waren al van 3uur int stadion en de match begon pas om 8 uur, maar twas zeker de moeite. normaal ben ik totaal geen voetbalfan, maar hier in honduras kanje niet anders en alle mensen hier lopen rond met vlaggen, tshirts, gezichte, kapsels enzovoort in blauw-wit. Het volk hier is echt super trots op zijn land, vlag en onafhankelijkheid.
Tis ook morgen (15september) nationale feestdag en dan lopen alle scholen zo in een mars en spelen alle soorten muziekinstrumenten en typische folkloredansen..
We hadden deze week echt een chill week op school, geen les gehad maar wel leuke andere activiteiten. Maandag hebben e wat gesport onder andere wat lopen en voetballen en voor derest wat in de sporthal liggen :) dinsdag en donderdag hebben we het park hier in La Lima volledig herschildert met heelt school, ook leuk, maar wel super heet natuurlijk (38°) woensdag wast voetbalwedstrijdjes int school tussen de meisjes en jongens ploegen en vrijdag moest mijn klas( jaja ik ook:)) een theater voor heelt school houden. Twas een toneeltje ivm de onafhankelijkheid van honduras vroeger en wij vrouwen moeste zo tvolk spelen met van die zigeunerrokken en sjaaltjes int haar :D dat riep " Viva la independencia, abajo la municipalidad y la colonia, viva vivaa!" en dan zo ngwa vanalles.. :)
Vrijdagmiddag zijn Allan, Alejandra en ik naar san pedro gegaan omdat we uit het huis moesten van de papa :D want er waren vrienden van hem op bezoek, dus wij lekker wat gaan smullen, een typische hondurese hotdogm een ijsje, jaja.. ik denk als ik trug in België ben, dat je me kunt rollen :D daarna zijn we ng naar vrienden geweest en daar lekkere caipirinha gedronken enwat nieuwe mensen leren kennen. Ik kan trouwes echt keigoe babbele met mijn oudste gastzus alejandra, al weet ik niet altijd alles int spaans :) We waren vooral bezig over hoe verschillend belgië wel ni is van honduras, want hier is zo de familie op de eerste plaats en alles gebeurt hier samen en zijn ok veel meer thuis terwijl in belgië veel meer met vrienden weg en ouders altijd werken.
Amai, nu merk ik dat dit ebricht echt mega lang is, sorry daarvoor. Waarsschijnlijk liggen jullie al in slaap ofz:D maar eigenlijk moet ik toch nog een laatste ding zeggen, namelijk over vandaag, dat echt een onvergetelijke dag was.
We zijn met de familie zoals altijd op zondag op stap geweest, maar deze keer naar iets heel moois. Omoa, bevind zich ook aan het strand, maar ng veel mooier dan Puerto Cortes want daar is hier en daar wel heelwat vervuiling van de haven. Maar dus als we daar aankwamen in Omoa zijn we naar een vissershuisje van vrienden van mijn ouders geweest en daar gemarineerd vis gegegeten met groentjes en ngwat, kzat echt vol :D en er was daar ook zo een capuchin aapje, dat zo echt handjes en voetjes zoals mensen heeft, echt schattig, maar soms werd het wel gek. Dan begon da plots super veel rond te springe in zijn kooi en rare geluide te maken, maar voor derest cava:D Na het eten zijn we dan naar een plaats aant strand geweest en in hangmatten gelegen en veel fotos getrokken, want het was echt zo mooi, zoals inde boekskes. Jammer dat ik op deze blog niet meer dan 10 fotos kan plaatsen, maar je kan altijd eens op mijn facebook zien.
Voila dat was het dan voor deze week :) en sorry voor de lange lectuur :p
ahja en trouwens, wie gaat er nu wat studeren, diegene die nu voor de eerste keer naar unif/hogeschool gaan?? ben benieuwd :)
en laat me af en toe weten hoe het daar in belgië is en wat jullie allemaal hebben meegemaakt enz..
Dikke kussen
en weet dat ik aan jullie allen denk!
x
15 September 2008 - 09:05
Frederik:
Amai caro klinkt goe allemaal. Wel inderdaad een wat lange mail!
groeten,
Frederik -
15 September 2008 - 14:55
Ellen (Melis):
hej Caro!
Tis daar precies heel fijn! Ik ben echt blij voor u!
Ik was dus 1 september begonne met mijn 7e jaar eh, maar vorige week heb ik mij uitgeschreve en ben ik verpleegkunde begonne aan de KHLeuven. Het was vandaag de eerste dag en twas al pokkesaai! De ganse voormiddag heeft er een ouwe taart kei veel zitte vertelle over de examens en t school enzo, ma die ging traaag! Ik werd zot. Ik heb toch wel al 2 meisjes leren kennen, want ik stond daar echt helemaal alleen eh deze morgend. En dan 's middags was er een gratis BBQ aan den ingang en da was wel cool.
Eén van deze dagen ga ik wrs op kot vertrekke. Ik heb de sleutel nog ni want de vorige bewoonster had nog tot vorige week herexames. Daarmee.. En dan zit ik daar met Fiene eh. Dan zullen we wel veel te vertelle hebben!
Dikke zoen,
Ellen x -
16 September 2008 - 10:58
Inia:
heej choeke!!!
ik ben jaloers! maar dat zullen de meeste mensen wel zijn veronderstel ik. zoveel leuke dingen amai. vergeleken met hier in belgie is het daar precies veel leuker. ik begin over vier dagen met mijn school. ik ben is benieuwd en ik ga trouwens verpleegkunde studeren en niet meer kine... ik leg het ooit wel uit. maar dus het beste ginder nog, amuseer u echt super goed maar dat zal er zeker niet aan mankeren!
het vt feestje was trouwens geslaagd.
groetjes
dikke zoen
inia -
22 September 2008 - 18:55
Sandra Aka Ka:
Caroline! Ik denk dat ik je maar eens een brief ga schrijven, want heb zoveel te vertellen!
Wel minder leuke dingen dan wat jij daar meemaakt, maar toch :)
Ik ga helemaal naar 2e bach farmacie!! Hoera!
Dikke kus en doe het daar nog goed!
-x-